Vysoký roštěnec na červeném víně

s exotickými houbami a chřestem

Vysoký roštěnec na červeném víně

s exotickými houbami a chřestem

Porce 2

 

2 velké kusy vysokého roštěnce

2 lžíce oliv. Oleje

Napoleon pánev (Napoleon Iron Skillet)

2 šálky nakrájených hub (lišky)

1 svazek chřestu

 

Marináda

1 ½ šálku shiraz, Wolf Blass (víno) je doporučeno se třemi stroužky česneku

1 lžíce mletého čerstvého rozmarýnu

1 lžíce mletého čerstvého oregana

1 malá nakrájená cibule

 

Křupavé brambory

16 malých brambor

2 lžíce husího nebo kachního tuku

2 lžíce česnekového másla

Špetka soli

 

Krok 1

Ujistěte se, že se steaky vejdou do Vaší litinové pánve. Naložte po dobu 24 hodin maso do marinády a dejte do lednice.

Krok 2

Předehřejte gril na 200 °C a dejte na gril litinovou pánev, dejte na nejteplejší místo, pokud budete grilovat nepřímým způsobem.

Krok 3

Přineste marinované maso a nechte je přejít do pokojové teploty. Zatím co se gril předehřívá, Vezměte plech, na něj dejte kus alobalu a rozetřete lžíci sádla, rovnoměrně vložte brambory a přidejte česnekové máslo, dochuťte solí.

Krok 4

Omyjte chřest a položte jej na horní rošt.

Krok 5

Dejte maso na pánev, do marinády přidejte houby a polijte s ní maso. Pokud používáte Napoleon bezdrátový digitální teploměr: až dosáhne teplota masa 63 °C, grilujte maso ještě 20-25 minut. Před tím než budou steaky hotové, otočte brambory a chřest. Zlehka potřete chřest máslem a dochuťte.

Krok 6

Když jsou steaky hotové, nechte je ještě 5 minut odpočinout. Uvařenou marinádou potřete steak a chřest. Nezapomeňte na brambory.