Maslové burgery

hamburgery

Jemné maslové

hamburgery


Prv sa hamburgery vyprážali na maslu a maslom boli tiež potreté mletom žemle. Bolo toto spojenie osudovej? Áno, je, skúste tieto hamburgery a uvidíte sami.
Zúčastnil som sa show Dedinský život a mal som možnosť pozorovať video Teda Readera, kde rozprával o tomto najlepšom maslovom hamburgeru! Bolo to skvelé pozeranie a na konci sa všetkým len zbiehali sliny.

Ingrediencie:

  • 1400g mletého hovädzieho mäsa
    • 450g mletého bravčového mäsa
    • 4 lyžice zmäknutého masla
    • 40ml Jacka Danielsa
    • 1 nadrobno nakrájanú cibuľu
    • 3 strúčiky prelisovaného cesnaku
    • 1 lyžicu omáčky Worcester
    • 1 lyžicu dijonskej horčice
    • štipku soli, korenia a pálivej papriky
    • 1 lyžicu nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
    • 6-12 žemlí na hamburgery
    • ½ šálky rozpusteného masla na potretie žemlí

Postup:

1.    Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.

2.    Ve velké misce smíchejte maso, cibuli, česnek, Jacka Denielse, hořčici, Worcestrovou omáčku, máslo a koření. Abyste dosáhli ještě lepších výsledků, mějte maso studené, ale ne zmražené. Také nezapomeňte nechat ve směsi kousky másla; úplně je nerozmačkejte. Použijte prsty na promíchání směsi a až je vytáhnete, měli byste je mít trochu prokřehlé, tak poznáte, že má maso správnou teplotu.

3.    Rozdělte maso na 12 asi 100g kuliček. Nejjednodušší způsob, jak odhadnout váhu kuliček, je použít lžíci na zmrzlinu. Poté z kuliček udělejte placky. Rovné placky se budou péct rovnoměrněji a rychleji než kuličky.

4.    Aby byly hamburgery dobře propečené, grilujte je 4 až 5 minut z každé strany. Když už budou skoro hotovy, můžete je potřít vaší oblíbenou barbecue omáčkou, poté na ně položte malý kousek másla tak, aby se rozpustilo přímo do masa.

5.    Potřete housky na vrchu rozpuštěným máslem a grilujte vnitřkem dolů, až housky zezlátnou a nezačnou být křupavé.

6.   Podávejte s vaší oblíbenou oblohou, nebo buďte odvážní, zkuste něco nového, třeba pálivou barbecue omáčku.