Hamburgery na grile

Hamburgery

 

12 fašírok
   (3 porcie ako hlavný chod, alebo 4 porcie ako predjedlo)

 
Doba prípravy: 20 minút
Doba odpočinku fašírok: 1 hodina
Doba varenia: 5 minút

ingrediencie:

  • 340g mletého boku
    • 340g mleté sviečkovej (alebo nízkeho boku)
    • 2 lyžičky prelisovaného cesnaku
    • ¼ šálky nadrobno nakrájanej cibule
    • 1 a ¼ lyžičky soli
    • ½ a 1/8 čerstvo namletého čierneho korenia
    • 12 žemlí na hamburger rozrezaných napoly
    • 2 lyžice rozpusteného masla na potretie žemlí
    • 6 plátkov slaniny opečené do chrumkava, vysušené a nakrájané na asi 5 centimetrové kúsky
  •  
  • Tieto miniatúrne hamburgery som chcel skúsiť už roky a teraz je na ne skvelá príležitosť. A to, že sú tak malé, vám dáva príležitosť zjesť viac ako jeden, tým pádom si ich urobiť akokoľvek chcete a skúšať ďalšie možné kombinácie!

Postup:

1.   Smíchejte v míse maso z předního roštěnce, svíčkovou, česnek, cibuli, lžičku soli, půl lžičky pepře a směs jemně, ale důkladně, promíchejte. Pomocí lžíce na zmrzlinu rozdělte směs na 12 malých asi 50 gramových kuliček. Rukama vytvořte karbanátky, které budou měřit v průměru asi 7 cm, a budou silné méně než jeden centimetr.

2.   Položte karbanátky na talíř a zakryjte je potravinovou folií. Nechte odpočinout a dejte chladit nejméně jednu hodinu, maximálně ale přes noc, aby se propojily všechny chutě.

3.  Až budete připraveni grilovat karbanátky, předehřejte gril na vysokou teplotu a jemně potřete housky na hamburgery rozpuštěným máslem. Zabalte housky do alobalu a dejte do nejchladnější části grilu, aby se nahřály, zatímco budete grilovat maso.

4.  Abyste měli maso středně propečené, grilujte ho asi 2 minuty po obou stranách. Přemístěte je do nahřátých housek a ozdobte kousky křupavé slaniny. Hamburgery podávejte za tepla.