Kuřecí stehna

se sójovou omáčkou wasabi

Kuřecí stehna

se sójovou omáčkou wasabi

 

6 porcí

 

Tyto kuřecí stehna jsou výborná, omáčka je dokonalá. Toto jídlo bude mít vždy hosty žadonící o přídavek. Jestliže vám náhodou zbyde omáčka, zkuste to zkombinovat s čímkoliv od kuřecích křidýlek po vepřové kotlety nebo si to dejte k hranolkům. Pro ještě lepší chuť zkuste grilovat křídla na grilu s dřevěným uhlím místo plynu.

Ingredience:

  • 12 kuřecích stehen s kůží a kostmi
  • 2 lžíce (30ml) pikantního koření na žebra
  • Sójová omáčka s wasabi
  • 2 lžíce (30ml) rostlinný oleje
  • 1 lžička (5ml) sezamového oleje
  • 4 stroužky drceného česneku
  • 1 lžíce (15ml) nakrájeného zázvoru
  • 1/2 šálku (125ml) sójové omáčky
  • 1/4 šálku (60ml) medu
  • 2 lžíce (30ml) rýžového octa
  • 1 lžíce (15ml) prášku wasabi
  • Sůl a nahrubo namletý pepř podle chuti
  • 1/4 šálku (60ml) opečených sezamových semínek
  • 1/4 šálku (125 ml) nakládaného zázvoru

Postup:

Osušte kuřecí stehna papírovými utěrkami. Okořeňte pikantním kořením na žebra vmasírováním do masa.

Nalijte rostlinný a sezamový olej do rozehřáté střední hlubší pánve. Orestujte česnek a zázvor až obojí změkne, asi 3 až 4 minuty. Pomalu vlijte sójovou omáčku, med a rýžový ocet. Přiveďte k varu a vmíchejte wasabi. Dejte stranou a nechte zchladnout,

Předehřejte gril na střední až vysokou teplotu.

Lehce postříkejte vodou a dejte na gril. Grilujte stehna 2 až 3 minuty po obou stranách. Přemístěte kuřecí stehna na horní rošt grilu, stáhněte teplotu grilu na střední teplotu a zavřete víko. Takto pečte stehna dalších 20 až 30 minut a každých deset minut polévejte velkým množstvím šťávy. Po posledním potření šťávou sundejte z grilu.

Posypte kuře opečenými sezamovými semínky, servírujte s nakládaným zázvorem a zalijte další šťávou.