Kuřecí maso s krémovým česnekem

s krémovým česnekem

Kuřecí maso

s krémovým česnekem

Porce: 4

 

4 Kuřecí prsa

2 lžíce koření podle vkusu

6 stroužků česneku, lisované

12 žampiónů (nebo jiné houby)

1 středně velká cibule, nakrájená

1 lžíce oleje

2 snítky čerstvého rozmarýnu, nasekaný

1/3 šálku kuřecího vývaru

1 šálek smetany

¼ šálku parmezánu

 170g vaječných nudlí (nevařené)

 

 

Krok 1

Předvařte si vaječné nudle (zvolte nepřímé vaření)

Krok 2

Okořeňte kuřecí maso z obou stran. Na pánev nalijte olej, přidejte nakrájenou cibuli a houby, cibule musí zhnědnout. Začněte grilovat maso po dobu 5ti minut z každé strany.

Krok 3

Až budete spokojeni s cibulí a houbami, přidáme česnek a vaříme asi minutu, než přidáme kuřecí vývar, smetanu a rozmarýn.

Krok 4

Přiveďte smetanovou směs k varu, přidejte na pánev kuřecí prsa a zavřete víko. Pečeme po dobu 20 minut, nebo dokud krémová směs nezhoustne. Přidejte parmezán a smíchejte. Vychutnejte se sklenkou Chardonnay.