Jahodová margarita

aneb domácí nanuk

Jahodová margarita

aneb domácí nanuk

Porce: 4

 

3/4 šálku cukru

3/4 šálku čerstvé limetkové šťávy

1/2 šálku vody

2 lžíce čerstvé citronové šťávy

2 lžíce čerstvého jahodového pyré

2 lžíce tequila

2 lžíce jahodový likér

(doporučeno: Fragoli)

Hrubá sůl (bez jódu) na ozdobu

4 tvořítka na nanuky

 

 

Smíchejte v malé pánvi cukr, limetkovou šťávu, vodu, citronovou šťávu, jahodové pyré a přiveďte k varu na středním plamenu. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak odstraňte z plamene a nechce vychladnout.

Přendejte do mixéru a přidejte tequillu s jahodovým likérem.

Po smíchání nalijte do tvořítek a dejte zmrazit.

Ozdobte solí.