Hamburgery na grilu

Hamburgery

 

12 karbanátků 
  (3 porce jako hlavní chod, nebo 4 porce jako předkrm)

 
Doba přípravy:       20 minut 
Doba odpočinku karbanátků: 1 hodina 
Doba vaření:             5 minut 
 

Ingredience:

  • 340g mletého vysokého roštěnce
  • 340g mleté svíčkové (nebo nízkého roštěnce)
  • 2 lžičky prolisovaného česneku
  • ¼ šálku nadrobno nakrájené cibule
  • 1 a ¼ lžičky soli
  • ½ a 1/8 čerstvě namletého černého pepře
  • 12 housek na hamburger rozříznutých napůl
  • 2 lžíce rozpuštěného másla na potření housek
  • 6 plátků slaniny opečené do křupava, vysušené a nakrájené na asi 5 centimetrové kousky

Tyto miniaturní hamburgery jsem chtěl zkusit už léta a teď je na ně skvělá příležitost. A to, že jsou tak malé, vám dává příležitost sníst více než jeden, tím pádem si je udělat jakkoliv chcete a zkoušet další možné kombinace!

Postup:

1.   Smíchejte v míse maso z předního roštěnce, svíčkovou, česnek, cibuli, lžičku soli, půl lžičky pepře a směs jemně, ale důkladně, promíchejte. Pomocí lžíce na zmrzlinu rozdělte směs na 12 malých asi 50 gramových kuliček. Rukama vytvořte karbanátky, které budou měřit v průměru asi 7 cm, a budou silné méně než jeden centimetr.

2.   Položte karbanátky na talíř a zakryjte je potravinovou folií. Nechte odpočinout a dejte chladit nejméně jednu hodinu, maximálně ale přes noc, aby se propojily všechny chutě.

3.  Až budete připraveni grilovat karbanátky, předehřejte gril na vysokou teplotu a jemně potřete housky na hamburgery rozpuštěným máslem. Zabalte housky do alobalu a dejte do nejchladnější části grilu, aby se nahřály, zatímco budete grilovat maso.

4.  Abyste měli maso středně propečené, grilujte ho asi 2 minuty po obou stranách. Přemístěte je do nahřátých housek a ozdobte kousky křupavé slaniny. Hamburgery podávejte za tepla.