Dušená hovězí pečeně krátká žebra

Braised Beef Short Ribs

Dušená hovězí pečeně krátká žebra

Braised Beef Short Ribs

Porce: 4
Časová náročnost: 30 minut
Doba grilování: 175 minut
Celkový čas: 205 minut (3,5 hod.)



Zvládnul jsem to! Vytvořil jsem vzorec, který doslova umožňuje hovězí tát!
Dobře, možná jsem ještě vlastně alchimizoval hovězí maso, ale pomalu vařím masité krátké žebra s vínem a v hovězím vývaru hodiny a hodiny s vidinou nějakého zázračného sousta, které by bylo nádherně kouzelné. Mmmmmm. Ano, tento recept trvá poměrně dlouho, ale čas je většinou tráven sledováním filmů nebo něcím úplně jiným, protože gril udělá všechnu práci za vás. Je to super.

Když jsme se do toho pustili a jedli ty dušené hovězí krátké žebra, doslova odpadaly od kosti. Podáváme položené na smetanové bramborové kaši, s barevnou mrkví a ponořený v pikantní omáčce. Tento recept je jiný způsob, jak nabídnout své rodině hovězí večeři.

 

Co budete potřebovat?

◾8 hovězí krátká žebra
◾sůl a pepř na dochucení
◾1 / 4 šálku všech hladké mouky
◾4 polévková lžíce. slunečnicový olej
◾1 velké cibule, nakrájené
◾2 šálky Cabernetu
◾2 šálky hovězího vývaru
◾1 obrovské, nebo 3 střední stroužky česneku, strouhaný
◾1 snítka čerstvého rozmarýnu

Krémová bramborová kaše
◾4 velké Yukon zlaté nebo červenohnědé brambory
◾sůl podle chuti
◾3 polévkové lžíce čistého řeckého jogurtu
◾1 polévková lžíce másla
◾1 / 4 šálku mléka

Pražená Heirloom (barevná) mrkev
◾6 mrkví různé barvy
◾1 polévková lžíce rozpuštěného másla
◾sůl podle chuti
◾1 polévková lžíce hnědého cukru

 

Jak na to - postup:

Krok 1
Předehřejte gril na 350 ° C. Připravte pekáč s víkem.

Krok 2
Připravte hovězí maso, dobře osolte a opepřete, pak ho obalte v mouce.

Krok 3
Zahřejte pekáč s víkem na mírném ohni a přidejte polovinu oleje. Osmažte cibuli do zlatova, ale průsvitna. Nasypte cibuli do stran a přidejte zbývající olej. Opečte po všech stranách hovězího masa do nezhnědnutí.

Krok 4
Přidejte nastrouhaný česnek na hovězí maso a cibuli, zalijte vínem. Vše nalijte nahoru a přidejte snítku rozmarýnu. Vše přikryjte víkem a umístěte celý pekáč na nepřímé teplo na gril. Zavřete víko a vařte nedotčeně po dobu 2 hodin.

Krok 5
Po 2 hodinách, stáhněte teplotu grilu na cca. 165°C, promíchejte mrkev s rozpuštěným máslem a položte je na plech. Dochutíme solí a hnědým cukrem a dáme na gril vařit dalších 45 minut.

Krok 6
Zatímco se mrkev vaří, připravte brambory na kaši. Když jsou měkké, vypusťte vodu a rozmačkejte je s máslem, mlékem a řeckým jogurtem. Okořeňte brambory podle chuti, a pak je rozmixujte ručním mixérem do krému.

Krok 7
Pokud je vše připraveno, celý talíř pokryjte bramborovou kaší, přidejte hovězí žebro, a překryjte ho mrkví. Pomocí lžícei nebo naběračky opatrně vyberte tuk s omáčkou z pekáče a přelijte ho přes vrch žeber, pak zalijte omáčkou (bez tuku)celý pokrm.